Letar du bolån till en ny bostad?

Oavsett om det är en villa eller en bostadsrätt du är på gång att köpa, så ska denna förstås finansieras på något sätt. Det är väldigt få som har möjlighet att köpa sin bostad kontant och av den anledningen vänder man sig till något av de låneinstitut som finns. Enligt lag får man låna upp till 85 % av bostadens pris, vilket innebär att man fortfarande måste lägga 15 % som en sorts kontantinsats. Det har med andra ord blivit allt viktigare att fundera över hur stor bostad man egentligen behöver och detta gäller förstås särskilt i storstäderna där priset per kvadratmeter i de flesta fall ligger mycket högt. Letar man bostad ute på landet eller i en mindre ort har man därför möjlighet till en större bostad utan att detta ska behöva kosta särskilt mycket. När du hittat det hus eller den lägenhet du vill köpa återstår dock att ta reda på var någonstans du ska låna pengar.

Värt att jämföra bolånen!

Det finns idag en mängd olika låneinstitut och att navigera bland dessa för att avgöra vem som har det bästa avtalet är därför inte så lätt. Smidigt är då att det finns sajter där man kan jämföra de olika långivarna. Genom att besöka https://myloan.se/bolan kan man snabbt skapa sig en bra överblick över de lånemöjligheter som står till buds.

En sak är säker: de olika låneinstituten skiljer sig åt ganska mycket vad gäller bolån. Till att börja med är förstås räntenivån viktig och är den största avgörande faktorn för hur stor din månadskostnad kommer bli. Dock är det bra att hålla koll på övriga avgifter som är kopplade till lånet. En uppläggningsavgift tillkommer alltid och ofta en särskild avi-avgift som ska betalas varje månad i samband med amorteringen. Aviavgiften kan man dock i de flesta fall slippa ifrån genom att använda autogiro eller e-faktura. Att köpa sig en bostad är oftast det största ekonomiska beslutet man tar i livet och genom att få koll på vad de olika låneinstituten erbjuder har du kommit en lång väg när du letar bolån.