Jämför försäkringar för båtar helt kostnadsfritt

Hur mån är du om din båt och dig själv? Enligt lag behöver man inte försäkra sin båt, men allt kan hända och därför är det bra att välja trygghet framför otrygghet. En försäkring kan göra nytta både för dig och båten, framför allt vid olyckor. Det finns flera alternativ att välja på när det gäller just båtförsäkringar, vissa är väldigt omfattande medan andra innehåller enstaka delar. Har du bra försäkringar sedan tidigare, då kan det exempelvis räcka med en mindre tilläggsförsäkring.

Annars kan det vara bra att ansöka om en försäkring som omfattar mycket, både för dig och båten. Många försäkringsbolag som erbjuder båtförsäkringar brukar presentera olika utbud som man kan välja mellan, för att sätta samman den försäkring som passar bäst för just dig. Andra bolag har en försäkring som grund där man sedan kan välja att lägga till de delar man önskar. Innan du väljer en försäkring – jämför försäkringar för båtar, för att garanterat få det bästa alternativet anpassat för dig! Jämförelsen görs smidigt på nätet och är helt kostnadsfri!

En jämförelse ger flera möjligheter och rätt båtförsäkring

Med en jämförelse får du en bra överblick och kan se vad som passar dig och vad du helst bör välja bort. Man har då chans att finns en båtförsäkring som dels innefattar det man vill ha och som även har en lagom kostnad per år eller månad. Med andra ord – jämför du båtförsäkringar finner du den försäkring som passar dig.

Men vad brukar ingå? Generellt sätt omfattar en båtförsäkring två delar – en del för båten och en del för dig. När det gäller båten kan ersättning ges vid sjöskada, brandskada samt stöld och skadegörelse upp till ett visst belopp. Båten är inte endast försäkrad när den ligger i vattnet utan också vid uppläggning, sjösättning och transport. Om det skulle uppstå problem – antingen om bränslet skulle ta slut eller tekniken skulle strula, då har man rätt till båtassistans.

När det gäller båtägaren så har man rätt till en psykolog vid traumatiska upplevelser, exempelvis vid olycka i samband med båten. Vid anspråk på skadestånd och vid en rättstvist kan båtägaren få visst skydd, viss ersättning och viss hjälp i anslutning till detta. Med andra ord finns det flera goda anledningar till att teckna en båtförsäkring.